Angst

De psykiske symptomer spænder fra let ængstelse, anspændthed og uro til panik, dødsangst og forvisning om, at noget forfærdeligt er ved at ske. Man kan f.eks. tro, at man er ved at blive sindssyg, eller at ens sidste time er kommet. Situationen føles uvirkelig, og man føler, man er ved at besvime og miste selvkontrollen.

De kropslige symptomer består i fornemmelser fra bryst og mave, de indre organer og musklerne. Symptomerne kan være åndenød, en klump i halsen, hjertebanken, smerter i brystet, sveden, rysten, svimmelhed, ondt i maven og diaré. De kropslige symptomer er meget dominerende ved angst, og det er ofte dem, man lægger mærke til og dem, der føles særligt generende. Mange går til lægen med kropslige symptomer, ofte uden at vide, at der er en psykisk sammenhæng.

Terapien vil hjælpe dig med at håndtere angsten, så den ikke er noget du flygter fra, med de konsekvenser det nu kan have. Vi forsøger at gøre angsten til en størrelse, du kan begynde at røre ved og samtidigt arbejde med historien bagved og derigennem lære nye handlemuligheder.